| Rakott zöldségek receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa 1 kisebb fej karfiol 75 dkg brokkoli kb 4dl tej 6 tojás reszelt szerecsendió 2 szelet szikkadt toastkenyér 5 dkg vaj,vagy margarin őrölt bors Elkészítés: A sárgarépát felszeleteljük. A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit forrásban levő,sós vízben néhány perc alatt (5-10perc) megpároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát is és az egészet készre pároljuk. A zöldségeket ezután lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tál közepét brokkolirózsákkal kirakunk. Körérakjuk a karfiolt a sárgarépát és a maradék brokkolit. A tojásokkal elkevert tejet sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük,és az egészet a zöldségekre öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 percig sütjük,majd rámorzsoljuk a toastkenyeret, eloszlatjuk rajta a feldarabolt vajat,végül 30 perc alatt készre sütjük. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 400 kcal A receptet beküldte: Kriszta731 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |