| Csokoládés piskótarétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 10 dkg főző- vagy étcsokoládé, 1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap, esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény), 3 dl tejszín, 2 egész tojás, 6-8 dkg porcukor, csipetnyi só, 5 dkg vaj. Elkészítés: A száraz piskótát vagy összetördelem vagy almareszelőn lereszelem. A tejszínt apránként rálocsolom, időnként pedig átforgatom, hogy mindenütt megázzon. Közben a csokoládét is lereszelem, hozzákeverem a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a réteslap szélére egy csíkban ráhalmozom, lazán összecsavarom. A tetejét megkenem olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütöm. Tanácsok: Csak hidegen szeletelem fel. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Aramis39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |