Tutireceptek.hu fejléc

Raguleves csiperkegombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg csiperkegomba
12 csirke szárny
1 csipet sáfrány
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, a felszeletelt csiperkét és a szárnydarabokat. Pár percig pároljuk még, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel. Amikor felforrt, fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal. Ezután lassú tűzön főzzük, míg a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd sűrítsük be a tejszínből és a lisztből készült habarással. Szórjuk bele a petrezselymet, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ha újból felforrt a leves, takaréklángon főzzük készre, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarcali raguleves » Tejszínes raguleves » Tárkonyos csirkeraguleves » Lencsés sertés raguleves
» Lestyános csirkeraguleves. » Erdélyi csirke raguleves » Tavaszi raguleves » Csirke raguleves alapléből
» Alföldi pulykaraguleves » Pikáns raguleves » Tárkonyos raguleves 2. » Raguleves ( 4 személyre)
» Tejfölös sertésraguleves » Savanyú pulykaraguleves » Tárkonyos pulykaraguleves » Zöldborsós pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.