| Tárkonyos csirkeraguleves receptLevesek Hozzávalók: pár csirkemellfilé 7-8 db közepes sárgarépa (a sárgarépából soha nem elég, fütyülni kéne még!) 2 db fehérrépa 1 zeller 1 karalábé 1 fej vöröshagyma ½ citrom 50 dkg zöldborsó 1 ½ ek morzsolt tárkony (friss az még jobb, ha beszerezhető) nagy csokor petrezselyem 4 dl főzőtejszín kevés olíva vagy egyéb olaj só, bors Elkészítés: A lábosban (a nagyban) olajat hevítünk és pár perc alatt üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta az előzőleg felkockázott csirkemellet. A répákat felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a zellert, karalábét ízlés szerint egészben is hagyhatjuk, vagy nagyobb cikkekre is vághatjuk. A húst felöntjük meleg vízzel, beleszórjuk a felkarikázott, felcikkelyezett, egészben hagyott zöldségeket, hozzáadjuk a petrezselymet és 1 evőkanálnyi tárkonyt. Felforraljuk, majd lefedjük és lágy lángon, néha megkevergetve addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Közben megkeverhetjük, megízlelhetjük néha-néha, sózhatjuk és borsozhatjuk ízlés szerint. Ha már majdnem késznek érezzük, adjuk hozzá a zöldborsót is. Egy külön kis tálba vegyünk ki néhány merőkanál levet és keverjük össze a szobahőmérsékletű tejszínnel. Ezt az elegyet öntsük vissza a levesbe aztán, folyamatos kavargatás mellett. Ennek a hőkiegyenlítéses eljárásnak köszönhetően megkíméljük levesünket az összeugrástól. A végén forraljuk fel újra, és a zubogó vízbe morzsoljuk bele a maradék tárkonyt, valamint facsarjuk bele a fél citrom levét. Ezzel meg is volnánk, levehetjük a tűzről. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |