| Rácos törpeharcsa brassói jelleggel receptHalas ételek Hozzávalók: (4 adag) 1 kg törpeharcsa 1 kg krumpli 4-5 deci tejföl 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyna só, csombor diónyi kacsa vagy libazsír Elkészítés: A törpeharcsa hátúszója igen agresszíven tüskés, ezért a tisztogatása nem egyszerű, ezeket konyhai ollóval legjobb az elején eltávolítani. Jól megmostam, és alaposan besóztam, és így hagytam negyed órát, majd vízzel durván lecsapattam, ismét átmostam. A krumplit meghámoztam, felkozkáztam. A hagymát viszonylag vastag negyed karikákba vágtam, a fokhagymát a kés lapjával szétnyomtam. Egy nagy serpenyőben a zsiradékot jól felhevítettem, és rázúdítottam a krumplit, hagymát, fokhagymát, és nagy lángon megpirítottam. Nem szerencsés fakanállal kavargatni, mert a krumpli hamar megtörik, ezért csak a serpenyő sűrű rázogatásával forgattam át. Addig kell vele küzdeni, míg a krumpli kezd pirulni és nagyjából félkész nem lesz. Lehet kicsit sózni, és ekkor szórtam meg csomborral is. Egyenletesen elterítettem a tepsiben, és nagyjából szabályos közönként belenyomogattam az enyhén újrasózott és csomborral megszórt törpeharcsákat, majd a tetejére egyenletesen rálocsolgattam, vagy inkább kentem a tejfölt. 200-210 fokra előmelegített sütőben fél órát sütöttem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |