| Rácos rakott tarja receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg burgonya 3-4 paradicsom 3-4 paprika 3 db vöröshagyma húsos szalonna kockára vágva 1-2 szelet tarja fejenként (csont nélküli) 1 nagy pohár (375 ml) tejföl olaj só őrölt kömény A mázhoz: 2 evőkanál mustár 2 evőkanál ketchup 2 evőkanál olaj só őrölt bors őrölt kömény 4 gerezd fokhagyma reszelve Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm, csak így natúr. Egy tálra félreteszem. A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórom az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntök. Erre egy sor krumplit szeletelek, erre a hagymát karikázom rá, majd a paradicsomot és a paprikát vágom rá, szintén karikákra. Megsózom. Egy tányérban összekeverem a máz hozzávalóit, és ecsettel az elősütött húsok mindkét oldalát bekenem vele, majd a tepsibe teszem úgy, hogy lehetőleg egyenletesen legyen elosztva. Erre egy újabb sor karikára vágott krumpli következik. Amikor készen van akkor a kezemmel egy kissé lenyomkodom, hogy laposabb és egyenletesebb legyen. Az egészet megkenem 1 nagy pohárnyi tejföllel, majd abból az olajból, amiben a húst kisütöttem, csurgatok a tetejére. Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |