| Sajtos-szalonnás tekercs receptTésztafélék Hozzávalók: Tésztához: 500 gbúza finomliszt 2 dbtojás 150 mlolaj 1 kv. kanálsó 250 mltej 1 kockaélesztő 1 kv. kanálcukor Befejezéshez: 200 gcsászárszalonna 100 gfüstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt) 150 gcheddar vagy más reszelni való sajt Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk. A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük. 200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |