Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás hagymás krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg apró szemű krumpli
5 dkg szeletelt bacon
2 ek vaj
4 cikk fokhagyma
1 csokor újhagyma
bors


Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük.
Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk,
a szalonnapörcöt félretesszük. A zsiradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymát, majd végül kivesszük.
Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit leszűrjük, egy sütőedényben terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsiradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200°C) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel, frissen őrölt borssal, és tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott hagymás burgonya » Háromhagymás gombaleves » Rozmaringos krumpli » Krumpliprósza
» Medvehagymás rizs » Faddi fokhagymás csuka » Sajtos sültkrumpli » Töltött sült krumpli
» Savanyú krumplifőzelék » Gombás-hagymás-húsmuffin » Algíri krumpli » Krumplis puffancs
» Tepsis krumpli virslivel » Sült hagymás krumplipüré » Lilahagymás pogácsa 2. » Újhagymás szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.