| Szalonnás hagymás krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg apró szemű krumpli 5 dkg szeletelt bacon 2 ek vaj 4 cikk fokhagyma 1 csokor újhagyma bors só Elkészítés: A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk, a szalonnapörcöt félretesszük. A zsiradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymát, majd végül kivesszük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit leszűrjük, egy sütőedényben terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsiradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200°C) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel, frissen őrölt borssal, és tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |