| Szalonnás masnik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg), 15 szelet húsos szalonna (sliced bacon), 1 tojás 10 dkg reszelt sajt, só a tészta nyújtásához: liszt. Elkészítés: A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Tanácsok: Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |