Tutireceptek.hu fejléc

Pörkölt Ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 kg ponty,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
25 dkg zöldpaprika,
20 dkg friss paradicsom,
15 dkg lecsó.

Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel feleresztjük.
Hozzáadjuk a negyedekre vágott zöldpaprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és felforraljuk.
A pontydarabokat zománcozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a pörköltlevet és sütőben, öntözgetés közben, készre pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös zöldbab pörkölt » Szőlős ponty » Birkapörkölt » Avasi pincepörkölt
» Lecsó pörköltszafttal » Zöldbabpörkölt oldalassal » Karfiolpörkölt 2. » Magyaros körömpörkölt
» Pincepörkölt vörösborral » Vörösboros csülökpörkölt » Pontyleves lebbenccsel » Pulykazúza pörkölt
» Erdész pörkölt » Karfiolpörkölt » Betyárpörkölt » Magyaros pontykocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.