| Magyaros pontykocsonya receptHalas ételek Hozzávalók: 2 kg ponty, 1,5 dkg só, 4 dkg zselatin, 5 dkg fűszerpaprika, fél kg vöröshagyma, fél kg paradicsom, fél kg zöldpaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojásfehérje. Elkészítés: A megtisztított, lefilézett halat megmossuk. A csontokat, fejeket hideg vizben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a vöröshagymaszeleteket, a zöldpaprika, a paradicsom egy részét, valamint a fűszerpaprikát. Jó erős, magyaros halalaplevet főzünk. A szálkátlanított filéket, belsőségeket (ikrát, tejet) tepsiben, kevés halalaplé aláöntésével, puhára főzzük. Ha megfőtt, a filéket - lapátkanállal - fémtálcára tesszük. Bőrét - ízlés szerint - le is húzhatjuk. Amikor kihűlt, fölszeleteljük és tálra rendezzük úgy, hogy mellé halbelsőséget, zöldpaprikakarikát, paradicsomszeleteket is helyezünk. Ezután a leszűrt magyaros halalaplevet zsírtalanítjuk, majd hozzáadjuk literenként a 4-5 dkg hideg vizbe áztatott zselatint. Paradicsompürés (felvert) tojásfehérjével megtisztitjuk a halalaplevet. Leszűrjük, előhűtjük és kocsonyásodás előtt a tálra rendezett halakra öntjük. Hűtőben dermesztjük A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |