Tutireceptek.hu fejléc

Pogácsatésztába töltött darált marhahús recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Pogácsához:
1 kg liszt
2 kefir
1 csésze élesztő
2 dl tej
35 dkg zsiradék
2 tojás sárgája

cukor

Töltelékhez:
1/2 kg darált marhahús
hagyma
fokhagyma

bors
ízlés szerint fűszerek
1 kukoricakonzerv

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai töltött cukkini » Töltött csirke olaszosan » Töltött nyúlcomb » Galyasági töltött paprika
» Töltött krumpli zsemlyével » Töltött pulyka » Répás, töltött csirkecomb » Ormánsági töltött káposzta
» Diós töltött káposzta » Káposztás töltött lángos » Gyömölcsös töltött kifli » Lecsóval töltött karaj
» Töltött tojás Emyke módra » Töltött kenyér másképp » Töltött krumplifánk » Marhahúsleves gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.