| Pogácsatésztába töltött darált marhahús receptTésztafélék Hozzávalók: Pogácsához: 1 kg liszt 2 kefir 1 csésze élesztő 2 dl tej 35 dkg zsiradék 2 tojás sárgája só cukor Töltelékhez: 1/2 kg darált marhahús hagyma fokhagyma só bors ízlés szerint fűszerek 1 kukoricakonzerv Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |