| Töltött nyúlcomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 4 db nyúlcomb 4 szelet bacon 20 dkg vaj 4 szelet toast kenyér 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1/4 piros kaliforniai paprika 1 tojás 50 dkg kelbimbó 3 dkg mandula 8 db burgonya 20 dkg gomba 1dl fehérbor 1dl zöldségleves 2dl tejszín szerecsendió 2 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: 1. A nyúlcombokat kicsontozzuk, a combfiléket vágódeszkára kiterítjük, borsozzuk, letakarjuk fóliával, és finoman kiklopfoljuk. Félretesszük, pihentetjük. 2. A toast kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, fél fej hagymát, a fokhagymát, a paprikát apró kockákra vágjuk, 5 dkg vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kihűlt, egy egész tojással a simára keverjük a tölteléket. 3. A kiklopfolt nyúlcombokat baconnal kibélelt alufóliákra helyezzük, közepére halmozzuk a tölteléket, és az alufólia segítségével feltekerjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kicsomagolva még 10 percig magas hőfokon pirosra süthetjük. 4. Közben elkészítjük a gombamártást: 10 dkg vajon megfuttatjuk a finomra vágott fél fej hagymát, hozzáadjuk a felszelt gombát, felengedjük a fehérborral, a levessel és a tejszínnel, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezzük, és addig forraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri, vagy étkezési keményítővel sűrítjük. 5. A burgonyát meghámozzuk, és bő, forró olajban készre sütjük. 6. A kelbimbókat sós, forró vízben megfőzzük, ha a vízbe rakunk egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, akkor megőrizhetjük a szép zöld színét. Ha megfőtt, leszűrjük, és 5 dkg olvasztott vajban átforgatjuk, majd sózzuk, és pirított mandulába forgatjuk. 7. A megsült nyúlcombokat az elkészült köretekkel és a gombamártással tálaljuk. Tanácsok: Tipp A nyulat nem kell sózni, mert a szalonna elég sós. Ha kihagyjuk a szalonnát, az alufóliát ki kell olajozni, és a nyulat meg kell sózni a klopfolásnál. Még egy tipp: A gombamártáshoz érdemes nem nagy, nem kinyílt gombákat venni, mert így a mártás színe szép világos marad. A kinyílt, sötét spórájú gombáktól a mártás inkább sötét barnás-szürke lesz, ez nem túl mutatós, azokat hagyjuk meg a sötét mártásokhoz. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |