Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás epres-málnás kocsonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
8 személyre:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper,
10 dkg málna,
5 dl muskotályos bor,
2 evőkanál zselatinpor,
1 dl cukorszirup,
1 mentaág.

A vaníliás krémhez:
4 dl tej,
6 dkg cukor,
4 tojássárgája,
1 tasak vaníliáscukor.

Elkészítés:
1. A zselatint feloldjuk egy tál hideg vízben. 4 dl bort megmelegítünk, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Levesszük a tűzről, és belekeverünk még 1 dl bort meg a cukorszirupot.

2. Hosszúkás teflon tepsibe tesszük kereszt alakban a mentát, és nagyon vékony réteg zselatinos krémet simítunk rá, majd hűtőbe állítjuk.

3. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, és kettévágjuk. 10 darabka epret a mentalevelek közé rakunk, majd beleszórjuk a maradék epret és a málnát.

4. A gyümölcsöket óvatosan a zselébe nyomkodjuk, de vigyázzunk, ne törjük össze! Ismét egy réteg zselét simítunk rá, alufóliával lefedjük, és 12 órán át hűtőben állni hagyjuk.

5. A vaníliás krémhez a tejet a vaníliáscukorral megmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a meleg tejet. Gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Eperdarabkákkal díszítve, a krém tetején tálaljuk a kocsonyát.

Tanácsok:
Ha megmarad a kocsonyából, vágjuk kis kockákra, és szúrjunk mindegyikbe fogvájót! Étvágygerjesztő falatkának kiváló.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 234 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejkocsonya » Csípős falusi kocsonya » Pityókás ponty » KOCSONYA:
» Szalonkocsonya » Kocsonyás hal » Zöldségkocsonya » Galyasági szegénykocsonya
» Pityókás őzragu » Pityókás szilvás gombóc » Kocsonyázott lecsó » Halkocsonya
» Pityókás fügedzsem » Kocsonya erdélyi módra » Görög citromos kocsonya » Kímélő kocsonya csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.