| Pityókás epres-málnás kocsonya receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 8 személyre: A kocsonyához: 50 dkg apró szemű eper, 10 dkg málna, 5 dl muskotályos bor, 2 evőkanál zselatinpor, 1 dl cukorszirup, 1 mentaág. A vaníliás krémhez: 4 dl tej, 6 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 tasak vaníliáscukor. Elkészítés: 1. A zselatint feloldjuk egy tál hideg vízben. 4 dl bort megmelegítünk, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Levesszük a tűzről, és belekeverünk még 1 dl bort meg a cukorszirupot. 2. Hosszúkás teflon tepsibe tesszük kereszt alakban a mentát, és nagyon vékony réteg zselatinos krémet simítunk rá, majd hűtőbe állítjuk. 3. Az epret és a málnát megmossuk, megtisztítjuk, és kettévágjuk. 10 darabka epret a mentalevelek közé rakunk, majd beleszórjuk a maradék epret és a málnát. 4. A gyümölcsöket óvatosan a zselébe nyomkodjuk, de vigyázzunk, ne törjük össze! Ismét egy réteg zselét simítunk rá, alufóliával lefedjük, és 12 órán át hűtőben állni hagyjuk. 5. A vaníliás krémhez a tejet a vaníliáscukorral megmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a meleg tejet. Gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Eperdarabkákkal díszítve, a krém tetején tálaljuk a kocsonyát. Tanácsok: Ha megmarad a kocsonyából, vágjuk kis kockákra, és szúrjunk mindegyikbe fogvájót! Étvágygerjesztő falatkának kiváló. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 234 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |