Tutireceptek.hu fejléc

KOCSONYA: recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús(láb,bőrke,csülök,)
1 kg zöldség vegyesen
2 ek só
1 tk bors (őrőlt)
1 nagy fej v.hagyma
10 gerezd fokhagyma

Egy 8L-es fazék, és annyi víz amennyi a belevalókkal együtt még a fazékba fér.

Elkészítés:
A húsokat jól megmossuk, és nagyfazékban feltesszük főni. Amíg fel nem forr addig megpucoljuk az összes zöldséget és beletesszük a fűszerekkel együtt. Forrástól letesszük kislángra, és lassan hagyjuk tovább főni. Ha kezd leválni csontjáról a hús, kiszedünk mindent egy tálba. A húst és a bőrös részeket elosztjuk mélytányérokba. Rászürjük a levet, és hideg helyre dermedni tesszük. (Nekem, 16 db mélytányérral lett belőle!

Tanácsok:
Főzés vége felé, a tenyerünket a gőz fölé tesszük, és ha ragacsosnak érezzük, nagyon jó lett a kocsonyánk. Ellenőrízhetjük úgy is, ha kis tálkába teszünk egy keveset, és várjuk meg amíg kihűl. Ha egyben marad fejjel leborítva, tökéletes lett. A répából díszítésként lehet beletenni még melegen.
Jó étvágyat hozzá! (Diétások ne egyék a bőrős részeket és a cupákos dolgokat!)

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos csirkefalatok » Tepsis krumpli Ors módra » Petrezselymes tócsni » Betyáros
» Savanyú káposzta bulgurral » Sült csülök Pataki tálban » Sajtos rakott tarhonya » Lecsó római tálban
» Almával töltött camembert » Mediterrán rakottas » Csirkés-gombás kavarodás » Burgonyás-sonkás egytálétel
» Krinolin nyárson sütve » Rakott tyúkmell » Brassói kicsit másképp » Gombás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.