Tutireceptek.hu fejléc

Halkocsonya recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
15 dkg zeller,
2 nagy fej hagyma,
3-4 lap zselatin
A díszítéshez:
2 keménytojás,
2-3 csemegeuborka,
főtt cékla

Elkészítés:
Egy liter vízben puhára főzzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott zöldséget és hagymát, ebben a lében feloldjuk a zselatint, majd a megtisztított, szeletekre vágott ponttyal még tizenöt percig főzzük. Lapátkanállal kiemeljük a pontyszeleteket, amikor kihűltek, tálon elrendezzük a zöldséget, ráhelyezzük a pontyszeleteket, amelyeket négyfelé vágott tojással és uborkával, céklaszeletekkel díszítünk. Leöntjük a páclével, s néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkocsonya másképp » Halacskás halpástétom » Halászlé » Bajai halászlé
» Mediterán lazacfilé » Brokkolis halfilé » Rácponty » Padlizsános hal
» Garnélás zöldségcurry » Afrikai harcsa fehérborban » Firenzei hal » Töltött pontyfilé
» Zöldséges halfilé » Firenzei halfilé » Halas grillnyársak » Pórés busaszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.