| Tárkonyleves receptLevesek Hozzávalók: 2 kiskanál őrölt tárkonylevél 2 dl tej 2 dl tejföl 1 tojás diónyi vaj 1 evőkanál liszt só, bors 1 citrom kifacsart leve 1 zsemle (levesbetétnek) 1 evőkanál olaj Elkészítés: A lisztet a vajon fehéredésig sütjük, majd az őrölt tárkonylevelet hozzákeverjük, és egy-két percig együtt pirítjuk. Ezután a tejjel csomómentesre keverjük, majd nyolc deci vízzel felengedjük, csipetnyi sóval, őrölt borssal meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, felforraljuk. Végül a tejfölben simára kevert tojássárgát is belekeverjük, de már nem forraljuk fel. Melegen, az olajon pirított zsemlekockákra merve tálaljuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |