| Piemontei pacalleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg húsos szalonna, 1 szelet zeller, 2 szál póréhagyma, 2 db burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél (egész), 2 szál zsálya (friss), 5 dkg vaj, 1 liter húsleveslé (forró), 70 dkg borjúpacal (előfőzött), 40 dkg kelkáposzta, 2 evőkanál parmezán sajt, só, feketebors (őrölt). Elkészítés: Kockázd fel a szalonnát, tisztítsd meg és szeleteld fel a zellert és a pórét. Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát és a vöröshagymát. Morzsold össze a babérlevelet, vágd finomra a zsályaleveleket. Forrósítsd fel a vajat egy nagyobb edényben és párold meg rajta folyamatos kevergetés közben a szalonnát, a zellert, a zsályát és a babérlevelet. Add hozzá a burgonyát, a hagymát és a pórét, majd párold meg. Öntsd fel a forró húsleveslével. Vágd a pacalt vékony csíkokra, add a leveshez és főzzed egy órán át. Tisztítsd meg a kelkáposztát, vágd vékony csíkokra, add a pacalhoz és lefedve még egy órán át főzd. Ízesítsd a levest sóval és borssal, keverd hozzá a reszelt parmezánt. Tanácsok: Illik hozzá a piemontei dolcetto bor. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |