| Fiti féle krumplis pogácsa receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg. Főtt burgonya (tisztán mérve) 60 dkg. Liszt 10 dkg. Zsír 1,5 dl. Tej 2 dkg. Élesztő 2 db. Tojás 3 csapott teáskanál só + zsír a kenéshez + tojás a tetejére Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és ha az áttört burgonya meghűlt, a -kenéshez való zsír kivételével- fenti anyagokat összegyúrjuk, majd zsírral kenve a szokásos módon, 20 percenként hajtogatjuk 3 alkalommal. Kisodorjuk, tetejét felvert tojással lekenjük, utána kés hegyével berácsozzuk, kiszaggatjuk, oldalát kicsit megsodorjuk, hogy ne dőljön el! Tanácsok: Gázon:5-6 fokozaton, vagy Villanyon:200-220 C°-on sütjük. Ha valamit esetleg elírtam, kérem jelezzétek! Köszönöm! A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |