Tutireceptek.hu fejléc

Fiti féle krumplis pogácsa recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg. Főtt burgonya (tisztán mérve)
60 dkg. Liszt
10 dkg. Zsír
1,5 dl. Tej
2 dkg. Élesztő
2 db. Tojás
3 csapott teáskanál só

+ zsír a kenéshez
+ tojás a tetejére

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és
ha az áttört burgonya meghűlt, a
-kenéshez való zsír kivételével-
fenti anyagokat összegyúrjuk, majd
zsírral kenve a szokásos módon,
20 percenként hajtogatjuk 3 alkalommal.

Kisodorjuk, tetejét felvert tojással lekenjük,
utána kés hegyével berácsozzuk, kiszaggatjuk, oldalát kicsit megsodorjuk, hogy ne dőljön el!

Tanácsok:
Gázon:5-6 fokozaton, vagy
Villanyon:200-220 C°-on sütjük.





Ha valamit esetleg elírtam, kérem jelezzétek! Köszönöm!


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas pogácsa » Túrós pogácsa "omlós" » Magvas pogácsa » Német krumpliskolbász
» Krumplis sajtgolyó » Bécsi krumplisaláta » Krumplis pogácsa olajjal » Húsos krumplis tepsis
» Fetás krumplisült » Leveles zsíros pogácsa » Gombás fasírtpogácsa » Medvehagymás pogácsa
» Kolbászos pogácsa » Szezámmagos túrós pogácsa » Nagymamám cukros pogácsája » Túrós-tepertős pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.