| Bakonyi pacalleves receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg konyhakész pacal 6 szem egész bors 2 babérlevél 2 gerezd fokhagyma 2 fej vöröshagyma olaj só 30 dkg bármilyen ehető gomba 1 evőkanál pirospaprika 1 késhegynyi őrölt bors 1 tojás 7 evőkanál finomliszt 1 kis poharas tejföl petrezselyem vagy snidling Elkészítés: A pacalt a szemes borssal, babérlevéllel, fokhagymával sós vízben megfőzzük, - leszűrjük, csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, s mikor elfőtte a levét, beletesszük a pacalt, elkeverjük a pirospaprikával, őrölt borssal és felengedjük 2 liter vízzel, ha felforrt, megsózzuk, takarékon még 20 percig főzzük. A tojásból, 1 dl vízből, 7 evőkanál lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a levesbe és levéve a tűzről elkeverjük benne a tejfölt. Friss vagdal petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |