| Pikáns patiszon receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: # 2 nagy patiszon # 15-20 dkg liszt # 15-20 dkg durva zsemlemorzsa # 4 tojás # 4 dl tejföl (2 pohár) # 2 evőkanál túró # 10 dkg kecskesajt # só # olaj Elkészítés: Elkészítés: A patiszont meghámozom, lehetőleg kockára, kisebb falatokra vágom, megsózom. A kis darabokat kettesével megforgatom előbb lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a morzsában. Az olajat serpenyőben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hűtőbe teszem, s hagyom összállni. Az idő lejártával jöhet a tálalás. Fagylalkehelybe öntöm a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezem. A pohár köré halmozom a kisült-kihűlt patiszonokat, és kész is. Tanácsok: Remek előételnek és vendégváró fogásnak is. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |