Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns pulykaragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
600 g pulykamedalion,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyem zöld, kakukkfű,
1 dl száraz fehérbor,
fehérborecet, só, bors,
0,8dlcitromos,olívaolaj,liszt.

Elkészítés:
A pulykamedaliont leöblítjük, lecsepegtetjük, kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet megmossuk, szárazra rázzuk és apróra vágjuk. Ízesített olíva olajat forrósítunk, fehéredésig sütjük benne a húst, hozzáadjuk a hagymákat, rövid ideig pirítjuk, felöntjük a borral, ízesítjük az ecettel, a kakukkfűvel, sóval, borssal. Lefedve, lassú tűznél puhára pároljuk. A főzés végén hozzáadjuk a petrezselyem zöldet. Rizs körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúsült pikáns mártással » Zellerleves pikánsan » Pikáns burgonyapüré » Pikáns tojásos sajtkrém
» Halszelet pikáns bundában » Pikáns patiszon » Pikáns csibeszíveleves » Pikáns tojáskrém (update)
» Pikáns húspástétom » Pikáns sült sonka » Párizsis pikánssaláta » Pikáns hústekercsek
» Pikáns rizsgombóc » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns tokány.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.