| Pikáns pulykaragu receptHúsételek Hozzávalók: 600 g pulykamedalion, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem zöld, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, fehérborecet, só, bors, 0,8dlcitromos,olívaolaj,liszt. Elkészítés: A pulykamedaliont leöblítjük, lecsepegtetjük, kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet megmossuk, szárazra rázzuk és apróra vágjuk. Ízesített olíva olajat forrósítunk, fehéredésig sütjük benne a húst, hozzáadjuk a hagymákat, rövid ideig pirítjuk, felöntjük a borral, ízesítjük az ecettel, a kakukkfűvel, sóval, borssal. Lefedve, lassú tűznél puhára pároljuk. A főzés végén hozzáadjuk a petrezselyem zöldet. Rizs körettel tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |