Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös pikáns csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

4. egész csirkecomb,
5 dkg vaj,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál mustár,
só,
grill-fűszerkeverék,
majoranna,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, majd sóval,grillfűszerrel és majoranna keverékével bedörzsöljük, 1 órát pihentetjük. Ezután egy hőálló üvegedényt (jénai) kivajazunk , belehelyezzük a combokat és leöntjük 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel. A Jénait lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük, és a combokat közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Félidőben a húsokat megforditjuk a tejfölös lében. A 40 perc leteltével az edény fedelét (vagy a fóliát) levesszük , reszelt sajttal meghintjük a combokat és teljes lángon - amíg a sajt barnulni kezd - készre pirítjuk. Piriburival , rizzsel tálaljuk


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-kapros saláta » Pikáns rizses lencse » Őszibarackos csirkecomb » Tejfölös krumplipaprikás
» Tejfölös torta 2 » Karácsonyi diós csirkecomb » tejfölös kocka » Pikáns csirkefalatkák
» Sokadik töltött csirkecomb » Tejfölös zöldbabsaláta » Pikáns tojáskrém » Duplahagymás csirkecomb
» Tejfölös, ízes karaj » Tejfölös tepsis hús » Párizsis pikánssaláta » Tejfölös sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.