| Pikáns nyúlpörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész nyúl, 1 fej hagyma, Babérlevél, Mustármag, Köménymag, Szemes bors, Szalonna, vörös bor, őrölt fekete bors, paprika, Ecet, Só, Víz. Elkészítés: Egy fej hagymát karikára vágunk, babérlevéllel, szemes-borssal, mustármaggal és ecettel 3 liter vízben forraljuk, amit aztán a pácolandó nyúlra öntünk. A nyulat kb 2 napig hagyjuk a lében állni. Zsírban megpirítunk egy kevés apróra vágott szalonnát, hagymával, porpaprikával, amibe beleforgatjuk a feldarabolt nyulat. Sózzuk, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, időnként édes vörösborral felöntve félpuhára pároljuk. Felaprított paprika, csípős-paprika, paradicsom, őrölt fehérbors és fokhagymapor hozzáadásával tovább bolondítjuk a pikáns ízeket. Tanácsok: Körítésként krumplipüré, vagy rizs ajánlott. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |