Tutireceptek.hu fejléc

Zöld burgonyapogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma , 1/2 csokor vegyes fűszernövény (pl. petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, csombor), 10 dkg főtt zöldborsó, 1 közepes cukkíni, 10 dkg búzaliszt, 2 tojássárgája
1 csipet őrölt szerecsendió, 2 dkg vaj, 4 evőkanál olaj

Elkészítés:
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kevés sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen átpasszírozzuk. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdaljuk. A fűszernövények leveleit letépjük a szárukról, megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. A zöldborsót aprítókéssel összetörjük. A cukkínit megmossuk, vékonyan felszeleteljük, megsózzuk-borsozzuk.

Elkészítés:
A lisztet, a tojássárgáját, a hagymát, a fűszernövényeket és a borsópépet jól összekeverjük a burgonyapürével. Megsózzuk-borsozzuk, szerecsendióval és némi vajjal finomítjuk. Vizes kézzel a burgonyamasszából lapos pogácsákat formálunk. A felületüket éles késsel rácsosan bevagdossuk, és az olajjal bekenjük. Az asztali grillt vagy forró követ felhevítjük, némi olajjal beecseteljük, és enyhén meghintjük sóval. A burgonyapogácsákat a cukkíniszeletekkel a grill-lapra fektetjük, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas Burgonyapogácsa » Burgonyapogácsa » Parmezános burgonyapogácsa » Ropogós krumpligombóc
» Kukorica kocka » Cukkinilepény » Sajttal töltött körte » Francia salátánk
» Jávai piritott zölgség » Gomba pasteda » Töltike » Spenót ricottával
» Sajtos lasagne » Spenot felfujt » Cukkunitzatziki » Sajtos brokkoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.