| Tökmagos-burgonyás zsemlék receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 60 dkg liszt 9 dkg burgonya 2,5 dkg élesztõ 3 dl tej 1 tojás 2 tk só 1 ek cukor 10 ek tökmag vegyes magvak a tetejére Elkészítés: A burgonyát megfõzzük és összetörjük. Az élesztõt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és tésztát gyúrunk belõle. Kelni hagyjuk. Az így megkelesztett tésztát 20 egyenlõ részre osztjuk és gombócokat formálunk belõle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütõ kõre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes magvakkal. Újabb 20 percig kelesztjük. Elõmelegített sütõben 170°C-on kb. 15-20 percig sütjük. Tanácsok: Sütéskor helyezzünk egy tálban vizet a sütõbe! A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |