| Káposztás burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg. savanyú káposzta, 50 dkg. burgonya, 15 dkg. füstölt kolbász, 30 dkg. póréhagyma, 3 db. erőleves kocka, 1 szál petrezselyem, 1 szál sárgarépa, 1 kis szelet zeller, 1 csokor petrezsaelyemzöld, só, őrölt feketebors, 1 dl. tejföl, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 3 gerezd fokhagyma. Elkészítés: A leveskockákból l,8. liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk.A forrástól számítottt 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztét, a felkarikázott kolbásztzöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha kész tálaláskor 1 - 1 evőkanálnyi tejföllel és apróra vágott zöldpetrezselyemmel diszitve kínáljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |