Tutireceptek.hu fejléc

Húsos burgonyás gomboc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40dkg darált hús
1kg burgonya
2tojás
kevés liszt

tejföl

Elkészítés:
A darált húsból hosszú lével pörköltet készítünk.
Amikor megfőtt a hús leszüröm, a levét félreteszem.
A burgonyát megfőzzük áttörjük, a húst és a 2tojást
belekeverjük. Annyi liszttel, hogy könnyen formázható
legyen a gombóc s ne legyen kemény, összegyúrjuk.
Forró vizben kifőzzük,közben a pörköltlét tejföllel behabarjuk,s a tányérra kivett gombócokat a lével meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: ybi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos spárgaragu » Knédli - maceszgombóc » Finom burgonyás pogácsa » Csirkehúsos tavaszi saláta
» Zserbógombóc » Szivárványos szilvásgombóc » Májgombóc prézli nélkül » Mogyorós burgonyasaláta
» Húsos töltött burgonya » Szilvás gombóc Ági módra » Burgonyás pecsenyekrém » Húsos fánk
» Gőzgombóc mikróban » Húsgombóc sajtmártással » Ticinói burgonyás tál » Túrógombócom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.