| Pavlova torta II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojásfehérje 1 csipet só 1 csésze (250 ml) cukor 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 teáskanál citromlé 5 dl tejszín 1/2 csésze (125 ml) cukor friss eper vagy akármilyen trópusi gyümölcs Elkészítés: 1. Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Legkönnyebben ezt úgy tudod csinálni, ha egy nagy tányért körberajzolsz ceruzával. 2. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 3/4 csésze cukrot lassan, miközben vered a habot. Majd add apránként a maradék 1/4 csésze cukrot a kukoricakeményítővel a habhoz, végül a citromlevet is. 3. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. 4. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráiig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. 5. Egy tálban verd fel a tejszínt fél csésze cukorral. 6. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |