Tutireceptek.hu fejléc

Pavlova torta II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 csipet só
1 csésze (250 ml) cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál citromlé
5 dl tejszín
1/2 csésze (125 ml) cukor
friss eper vagy akármilyen trópusi gyümölcs

Elkészítés:
1. Melegítsd a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra. Legkönnyebben ezt úgy tudod csinálni, ha egy nagy tányért körberajzolsz ceruzával.

2. Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 3/4 csésze cukrot lassan, miközben vered a habot. Majd add apránként a maradék 1/4 csésze cukrot a kukoricakeményítővel a habhoz, végül a citromlevet is.

3. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen.

4. Süsd meg nagyon lassan, kb. egy órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráiig. Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha.

5. Egy tálban verd fel a tejszínt fél csésze cukorral.

6. Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Irma néni répatortája » Almatorta fahéjmártással » Red Velvet torta » Csokoládés farönk torta
» 3 pudingos torta » Rizses túrótorta 2 » Mentolos csokoládétorta » Áfonyás-tejszínhabos torta
» Gyumolcsos joghurt torta » "Tegnapi torta" - U1 » Csupa túró túrótorta » Finom almatorta
» Ananászos keksztorta » Tojástorta » Tejtorta » Citromos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.