| Túrós máktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A töltelékhez 5 dkg mazsola 5 dkg étkezési keményítő 3 evőkanál citromlé 25 dkg cukor 25 dkg darált mák 4 darab tojás 75 dkg tehéntúró A tetejére porcukor A lekenéséhez 1 darab tojássárgája A tésztához csipetnyi só 3 dl finomliszt 1 darab tojás 7-8 dkg kristálycukor 10 dkg Rama A forma kikenéséhez 2 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a tojássárgát, a mákot, a cukrot, a keményítőt, a citromlevet és a vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolát belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tésztához való Ramát és cukrot fakanállal kikeverjük. A tojást meg a lisztet csipetnyi sóval hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát Ramával kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta egy kicsit ragadós, ezért lisztes kézzel nyomkodjuk a formába. Sodrófával ne próbáljuk nyújtani, mert nem fog menni. A mákos, túrós masszát rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; 165 °C) kb. 40 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |