| Diós-mákos guba torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 3 darab tojás 3 evőkanál liszt 1/2 csomag sütőpor 3 evőkanál cukor A mákos gubához: 7 darab száraz kifli 8 dl tej 3 db tojás 10 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 20 dkg darált mák 1 darab citrom héja reszelve A diós gubához: 7 darab száraz kifli 8 dl tej 3 db tojás 10 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 20 dkg darált dió 1 darab citrom héja reszelve A krémhez: 4 darab tojás 1 csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 4 dl tej 15 dkg margarin 4 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor 1 csomag habfixáló baracklekvár szemes mák diószemek Elkészítés: 1. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a margarint összemelegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos margarinos tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot. A diós gubát is elkészítjük, ugyanezzel a metódussal. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a lisztet.. Egy 20x30-as sütőt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokon kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kész, sütőpapírostul kivesszük a tepsiből, és egy rácson kihűtjük. 3. A piskóta tepsijét elmossuk, egy szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd felváltva belenyomkodjuk a mákos és diós (guba)masszát, és 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a megsült és kihűlt gubánkat . 4. A krémhez a tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojásos keverékhez (hőkiegyenlítés miatt), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a margarinnal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a mákos és diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük. 5. A habtejszínt felverjük a két evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a süti tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal, és egész diószemekkel. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |