| Almatorta citromkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg reszelt alma 10 dkg zsír 30 dkg cukor 30 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 3 tojás 2 cs sütőpor só A krémhez: 1 tojás sárgája 1/2 citrom leve 20 dkg vaj 1 cs vaníliás cukor 20 dkg porcukor Elkészítés: A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |