| Diós körtetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 evőkanál citromlé, 1 érett, megtisztított, kis kockákra vágott körte, 15 dkg vaj, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, csipetnyi reszelt szerecsendió, 15 dkg rétesliszt, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg durvára vágott dió, 5 dkg barna cukor. Elkészítés: A citromlevet a körtére locsoljuk. A süt/t 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A vajat a cukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és fahéjjal meg szerecsendióval ízesítjük. A lisztet a körtével és a dió kétharmad részével összekeverjük, a tésztába forgatjuk. A formába simítva a barna cukorral és a maradék dióval megszórjuk. Egy óra hosszat sütjük, 45 perc leteltével a tetejére tiszta papírlapot borítunk, nehogy idő előtt megbarnuljon. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd a formából kiemelve kihűtjük A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |