| Fehértorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 egész tojás 7 kanél cukor 7 kanál liszt Krém:3dl tej 3 kávéskanál finom liszt 20 dkg cukor 15 dkg vaj 1 tasak vanéliás cukor Elkészítés: Az anyagokból piskotaalapot készitünk. ha kihűlt, 3 korongra végjuk és a krémmel megtöltjük. A Tejet a vanéliás cukoral,20 dkg cukoral és liszttel addig főzzük amig sűrű pépet kapunk. A Tűzről levéve ,álandóan kevergetvekihűtjük.A vajat habosra keverjük és lassanként hozzáadjuk a kihűlt pépet.Ezzel a tortát megkenjük és kivülről is bevonjuk. Diszités:5 dkg dió 8 dkg cukor A diót felaprózzuk, a cukrot világossárgára piritjuk és hozzákeverjük a diót, amivel már nem piritjuk tovább.Gyengén vizezett deszkára öntjük, ellapitjuk, és ha teljesen kihűlt, darabosra törjük.Ezzel a torta tetejét és oldalait beszorjuk. A receptet beküldte: katalin19 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |