| Patiszon leves receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb patiszon 1 szál sárgarépa 1 szál zöldség 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál liszt 1 evőkanál olaj 1 zöldségleves kocka 1 tyúkhúsleves kocka só bors Elkészítés: A patisszon magjait eltávolítjuk,meghámozzuk és kis kockára daraboljuk. A répát zöldséget tisztítás után karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát,fokhagymát majd hozzáadjuk a zöldségeket és a patisszont.Sózzuk és rövid ideig pároljuk.Megszórjuk a kávéskanál liszztel kicsit pirítjuk, és hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a leves kockákat,és készre főzzük. SÓval borssal ízlés szerint ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Betétje:galuska,de bármilyen levestészta adható hozzá. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |