Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
(4 személyre):
80 dkg savanyú káposzta
1 evőkanél étolaj
5 dkg vöröshagyma
1 dl fhér száraz bor
2 dl pezsgő (Hungária demi sec)
1 dkg szarvasgomba
tengeri só

Elkészítés:
A savanyú káposztát kiáztatjuk, majd a finomra vágott, étolajban megpiritott vöröshagymára tesszük.Hozzáöntjük a fehérbort, sózzuk, és fedő alatt páraljuk. Amikor a levét elfőtte, hozzáöntjük a pezsgőt. Ha túl savanyúnak érezzük, csipetnyi cukorral emgszórhatjuk.Ezután még 10 percig pároljuk, végül a finommetéltre vágott szarvasgombát is hozzáadva, forrón tálaljuk.Ropogós malacsülthöz adjuk.

Tanácsok:
Szarvasgomba nélkül is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: webnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pezsgős csirke » Párolt vörös káposzta » Káposztás csirke » Tárkonyos lucskoskáposzta
» Almás káposztasaláta » Káposztás lángos » Hordós káposzta » Savanyú káposzta bulgurral
» Csomboros-lencsés káposzta » Hurkás kelkáposzta » Káposztás tekercs » Káposztás kiflik
» Ananászos lilakáposzta » Disznóhús káposztával » Káposztás sztrapacska » Káposztás rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.