| Pezsgős káposzta receptKöretek Hozzávalók: (4 személyre): 80 dkg savanyú káposzta 1 evőkanél étolaj 5 dkg vöröshagyma 1 dl fhér száraz bor 2 dl pezsgő (Hungária demi sec) 1 dkg szarvasgomba tengeri só Elkészítés: A savanyú káposztát kiáztatjuk, majd a finomra vágott, étolajban megpiritott vöröshagymára tesszük.Hozzáöntjük a fehérbort, sózzuk, és fedő alatt páraljuk. Amikor a levét elfőtte, hozzáöntjük a pezsgőt. Ha túl savanyúnak érezzük, csipetnyi cukorral emgszórhatjuk.Ezután még 10 percig pároljuk, végül a finommetéltre vágott szarvasgombát is hozzáadva, forrón tálaljuk.Ropogós malacsülthöz adjuk. Tanácsok: Szarvasgomba nélkül is nagyon finom. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: webnő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |