| Paprikás-tormás savanyú káposzta receptHozzávalók: 8 kg. fejes káposzta, 1,5 kg. édes paprika, 2 kg. paradicsompaprika, 70 dkg. tisztított torma, 20-25 dkg. finom só, 7 dl. 10 %-os ételecet, 60 dkg. kristálycukor, Elkészítés: A káposztát szálasra gyaluljuk, A káposztát külön edényben előbb megsózzuk, kissé állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Amíg a káposztát pihentetjük, addig a tormát 6-8 szelet kivételével lereszeljük, a paprikákat kicsumázzuk,szeleteljük és ledaráljuk.A zöldségeket egy nagyobb tálban tesszük, ráöntjük az ételecetet, megszórjuk a kristálycukorral és végül az egészet alaposan összekeverjük. 6 -8 órán keresztül pihentetjük, de közben az anyagot többször is átkeverjük. Előkészítünk 2 darab öt literes üveget és ezekbe beletöltjük a káposztát, a tetejére tormaszeleteket rakunk és lezárjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk. Tanácsok: Sültekhez kiváló téli savanyúság. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |