| Káposztaleves vislivel receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg savanyú káposzta 1 vöröshagyma olaj pirospaprika babérlevél 1 ek liszt, vagy étkezési keményítő 1 kis poharas tejföl 4-5 füstölt virsli só, bors Elkészítés: A savanyú káposztát átöblítjük, apróra vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a káposztát, 1-2 babérlevelet. Felengedjük vízzel, puhára főzzük. Elkészítjük a habarást, besűrítjük vele a levest, hozzáadjuk a felkarikázott virsliket. Jól összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tanácsok: A savanyú káposzta levét félre szoktam tenni, ha túlságosan kiöblítettem volna az ízét, a végén azzal pótlólag savanyítom a levest. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |