Tutireceptek.hu fejléc

Pannacotta eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az epres szószhoz:
150 g eper (akár mirelit is lehet)
40 g cukor

A tejpudinghoz:
250 ml tej
250 ml tejszín
50 g cukor
4 g zselatin
1 rúd vanília
leheletnyi őrölt kardamom

Elkészítés:
Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit.
Most maga a Panna Cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is bele
A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban.
A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk.
Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik.
Egy finom szűrőn kereszül, az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat.
Figyelem! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni!
Ha kihült mentalevéllel díszítem

Elkészítési idő: 400 perc

A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós édesség eperrel » Darapuding eperrel » Rizsfelfújt eperrel » Uborkasaláta eperrel
» Csirkemell eperrel » Túrótorta eperrel » Mentás hab eperrel » Tejberizs eperrel
» Sajtkrém eperrel » Mini savarinok eperrel » Diós muffin eperrel » Joghurt szelet eperrel
» Ekler fánk eperrel » Creme brulée eperrel » Tejesdara eperrel. » Gesztenye alagút


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.