| Rizsfelfújt eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 citrom 1 narancs 12 dkg tejberizs 5 dl. tej 1 dl. tejszín csipet só 40 dkg. eper 2 evőkanál vaj 8 dkg cukor 1 evőkanál rum vaj a formához 2 evőkanál barnacukor Elkészítés: Egy darabka narancs- és a citromhjat tegyünk félre, majd csavarjuk ki a gyümölcsök levét. Adjuk a rizshez a citrom- és a narancshéjat, egy csipet sót, majd főzzük a tejben alacsony lángon kb. 30 percig. Néha keverjük meg. Mossuk és tisztítsuk meg az epret, és nagyságától függően hagyjuk egészben, vagy vágjuk félbe. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon, majd keverjünk hozzá 6 dkg cukrot. Ha elolvadt a cukor adjunk hozzá két kanál forró vizet, a citrom- és narancslevet. Főzzük fel, öntsük hozzá a rumot, és az egészet keverjük a rizshez. Óvatosan adjuk hozzá a tejszínt, és öntsük egy nagy vagy négy kicsi kivajazott formába. Osszul el rajta az epret. Szórjuk meg barna cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben felső melegítésnél kb. 10 percig süssük. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |