| Mentás hab eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tasak zselatinpor (3 dkg) 2,5 dl tejszín 50 dkg eper 6 dkg cukor 1 ág menta + a díszítéshez Elkészítés: Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lefedve betesszük a hűtőbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Felét (a nagyobb szemeket) vékony szeletekre vágjuk, a másik felét a cukorral botmixerrel összetörjük. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. Az eperpürét a zselatinhoz öntjük, és felmelegítjük (nem forraljuk). Félrehúzzuk, belekeverjük a mentát, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy réteg krémet 4 nagyobb pohár (pl. whiskys pohár) aljára simítjuk. Az eperszeletekkel kirakjuk a pohár szélét (odatapasztjuk a széléhez), négy szelet kivételével a többit a krémre fektetjük, és szétosztjuk rajtuk a maradék krémet. A tetejére még egy-egy eperszemet fektetünk, egy-egy mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |