| Joghurt szelet eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg eper 2 kispohár natúr joghurt 1 citrom reszelt héja 2 teáskanál zselatin 1,5 dl víz 2 púpozott evőkanál cukor 2 dl habtejszín Elkészítés: A megtisztított epret félbe, vagy negyedekbe vágjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt felverjük és a joghurthoz adjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd megmelegítjük. Ha már átlátszó, levesszük a tűzről. Hozzáadunk egy kevés joghurtos masszát, azzal elkeverjük, majd ezt beleöntjük a többi joghurtos-tejszínes keverékbe és belekeverjük az epret is. Egy őzgerinc, vagy kis tepsit folpackkal kibélelünk, majd beleöntjük az epres masszát. Hűtőbe tesszük, ha megdermedt hosszúkás tálra borítjuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |