| Creme brulée eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tejszín, 2 dl tej, fél vaníliarúd, 8 tojássárgája, 1 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg eper Elkészítés: Lazán keverd össze a nyolc tojást és a tojássárgáját a cukorral (amíg a cukor feloldódik, de nem fehéredik ki). Öntsd a tejet és a tejszínt egy fazékba, kapard bele a vaníliarúdból az apró magokat, és hevítsd fel (ne forrjon!). Ezután a cukros tojást hőkiegyenlítéssel keverd bele: először a melegebb tejes léből kanalazz a tojáshoz egy keveset, majd miután ez már felmelegítette a tojásokat, már elkeverheted az egészet. Ha a keverék kész, öntsd brulée-s formákba (kis kerek, lapos agyagedények), és egy félig vízzel feltöltött tepsiben, vízfürdőben 110 fokos sütőben 40 perc alatt készítsd el a krémet. Onnan tudhatod, hogy készen van, ha az edényeket megütögetve a krém remegős lesz. Ezután tedd hűtőbe. Tálaláskor vedd ki a hűtőből, és szeletelj rá néhány ízletes epret, és szórd meg kevés kristálycukorral, és azt kézi perzselővel (gázpisztollyal) karamellizáld rá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |