| Ekler fánk eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg margarin 10 dkg liszt 0,10 l víz 1 csipet só 3 egész tojás Vaníliakrémes töltelék 0,5 l tej 1 csomag vaníliás pudingpor 8 dkg kristálycukor Eperkrémes töltelék 0,5 l tejszín 10 dkg porcukor 5 dkg eperlekvár A díszítéshez 10 dkg eper 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a vizet és a margarint feltesszük a tűzhelyre, amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Pár percig keverjük közepes lángon, ezután elvesszük a tűzhelyről, és a masszához egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az egész anyagot simára keverjük. Nyomózsákkal hosszúkás fánkocskákat nyomunk a kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsire, majd 200 Celsius-fokos, előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a tészta már feljött, (megvastagodott), - öt-hat perc után -, a sütőt 160 Celsius-fokra állítjuk körülbelül 20 percig azért, hogy a tészta száraz legyen. Ez alatt az idő alatt a tejből, a cukorból és a pudingporból elkészítjük a vaníliakrémet. Az eperkrémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és az eperlekvárt. Miután a fánkok kihűltek, hosszában félbevágjuk. Az alsó felébe betöltjük a vaníliapudingot, erre pedig az eperkrémet. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, a fánk felső részének felét belemártjuk, ha a csokoládé megkötött, a tetőt az eperkrémre helyezzük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |