| Diós muffin eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 12 darabhoz: 25 dkg eper 8 dkg vaj 10 dkg cukor 4 tojás 3 dkg liszt 1 tasak sütőpor 3 evőkanál tej 20 dkg darált dió 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 evőkanál porcukor Elkészítés: Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha túl nagyok félbe, négybe vágjuk. Hagyjuk jól lecsepegni. Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2 fokozat). A vajat habosra keverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot, majd addig keverjük, amíg a massza kifehéredik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét félretesszük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos masszához, beleöntjük a tejet, rászórjuk a darált diót, és az egészet lazán összekeverjük. A félretett tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkosárkákkal, és beletöltjük a tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta az epret. A sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt a kosárkákkal kivesszük a formából, és rácsra téve kihűtjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |