Tutireceptek.hu fejléc

Diós muffin eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg eper

8 dkg vaj

10 dkg cukor

4 tojás

3 dkg liszt

1 tasak sütőpor

3 evőkanál tej

20 dkg darált dió

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha túl nagyok félbe, négybe vágjuk. Hagyjuk jól lecsepegni.

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2 fokozat). A vajat habosra keverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot, majd addig keverjük, amíg a massza kifehéredik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét félretesszük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos masszához, beleöntjük a tejet, rászórjuk a darált diót, és az egészet lazán összekeverjük. A félretett tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkosárkákkal, és beletöltjük a tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta az epret. A sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt a kosárkákkal kivesszük a formából, és rácsra téve kihűtjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis muffin Eperkémtől » Juhsajtos-olívás muffin » Ananászos muffin » Muffinfelfújt
» Tejberizs eperrel » Képviselő fincsi muffin » Lekváros-mogyorós muffin » Túrós muffin II.
» Muffin cukrász módra » Atkins muffin » Diétás almás muffin » Túrós édesség eperrel
» Almás-Meggyes muffin » Fasírt muffin » Kakaós muffin U1 » Zamatos almás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.