| Palóc lány levese receptLevesek Hozzávalók: 1 kg birkalapocka 1/2 csokor kapor, 4 burgonya, 20 dkg zöldbab, 1 szelet zeller, 2 fehérrépa, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, só, egész bors. Elkészítés: A birkahúst annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Öt perc forralás után levesszük a tűzről, és leöntjük a vizét. A húst leöblítjük, és tiszta vízben újra főni tesszük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, valamint a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert, egészben. Sóval és egész borssal ízesítve addig főzzük nagyon lassan, amíg a hús teljesen megpuhul. A zöldbabot meg a cikkekre vágott burgonyát a végén tesszük bele, és azzal készre főzzük. Tálalás előtt a húst felszeleteljük, a zöldségeket hasábokra vagy karikákra vágjuk, visszatesszük a tálba, végül a forró levest meghintjük a finomra vágott kaporral. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |