Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabfőzelék palócosan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg friss zöldbab (vagy mirelit)
1 pohár tejföl
szükség szerint tej
1-2 csomó friss kapor
1-2 db babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
5-6 szem közepes burgonya
tetszés szerint 1-2 Knorr tyúkhúsleves kocka
1-2 evőkanál étolaj
1-2 csepp ecet

Elkészítés:
A megmosott 1 cm-es darabokra vágott zöldbabot enyhén sós vízben felteszem főni. A főzővízbe dobom a babérlevelet, a megvágott kapor felét, a tyúkhúsleves kockát és néhány gerezd fokhagymát feldarabolva. Amíg fő, meghámozom a burgonyát, kis kockákra vágva félreteszem. Felteszem az olajat, s felhevítem 2 evőkanál liszttel, beletéve a maradék préselt fokhagymát. Félrehúzom és elkeverem benne a tejfölt csomómentesre, 1-2 csepp ecettel savanyítom, majd tejjel higítom. Eközben a zöldbab félig megfő, hozzáadom a kockára vágott burgonyát és tovább főzöm, hogy a burgonya is megpuhuljon. Mikor a burgonya is megpuhult besűrítem a tejjel felöntött tejfölös habarással és összeforralom. A végén kidobom belőle a babérlevelet, tetejére szórom a maradék vágott kaprot és máris tálalható.

Tanácsok:
A főzelék enyhén savanykás ízt kap a pár csepp ecettől, de ez helyettesíthető citromlével is. A kapor és a burgonya bolondítja meg, isteni íze lesz. Ezt a receptet Palócföldön tanultam, azóta is így készítem a zöldbabfőzeléket. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Stefisch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros zöldbabfőzelék » Zöldbabfőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék » Lencsefőzelék Ági módra
» Sóskamártás tükörtojással » Paszuly konzerv házilag » Joghurtos brokkoli főzelék » Extra lencsefőzelék
» Sóska mártás » Spenót - Ahogy én csinálom » Pikáns burgonyafőzelék » Tökfőzelék kaprosan
» Kínai kelkáposzta főzelék » Rizs -tökkel » Céklafőzelék almával » Mandulás parajfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.