| Dettuska tárkonyos levese receptLevesek Hozzávalók: 1 csirkemell csontosan de bőr nélkül 1 szál répa 1 szál gyökér 1 karalábé 15 dkg zöldborsó 10 dkg kukorica 1 darab vargánya 1 kis pohár kefir 5 evőkanál keményítő só-bors-tárkony-fokhagyma Elkészítés: 2,5 liter hideg vízben felteszem főni a csirkemellet. mikor elkezd forrni,takarékra veszem,és befűszerezem sóval,borssal,fokhagymával. kb 1 óra múlva kiveszem a husit,beleteszem a lébe a kockázott zöldségeket és a borsót,kukoricát. ezt kb 15 percig főzöm. ekkor beleszelem a vargányát,és beleteszek egy nagy kanál tárkonyt. a pohár kefírben simára keverem a keményítőt és behabarom a levest. az időközben lefejtett husicafatokat visszateszem a levesbe,forralok rajta egyet és kész. Tanácsok: -ha van friss tárkony otthon azzal finomabb,de azzal csínján bánni,mert elég intenzív íze van. -tálaláskor én bele szoktam facsarni egy fél citromot is,nagyon különleges lesz tőle. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: pitzburg Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |