| Nagyibablevese receptLevesek Hozzávalók: kb.25 dkg tarkabab 4 dkg zsír 2 dkg liszt fokhagyma 3-4 gerezd 1 vöröshagyma(közepes) tejföl vagy tejszínízlés szerint, én rengeteget rakok bele 2 nagy pohárral ecet só füstölt húsamennyi rendelkezésemre áll, ha nincs, füstölt szalonna Elkészítés: a megtisztított babot előző este beáztatom, majd másnap a füstölt hússal felteszem főni,közben a hagymás fokhagymás rántást elkészítem. A fele hagymát a babba teszem , a másik felét a rántásba.Ha a bab megfőtt berántom, tejfölt belerakom,a végn ecet, pici cukor. Tálaláskor még egy hagymát felkarikázok vékonyra, és a tányérokbateszem, és rászedem a babot. Drégelypalánkról János vezette be ezt a szokást, és nagyon finom. A receptet beküldte: 5bastya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |