| Hagymalevesem receptLevesek Hozzávalók: 5 fej szálára vágott vöröshagyma zsiradék 1 mokkáskanálnyi liszt 2 liter víz fehérbors curry-por só 1-2 leveskocka 5 gerezd apróra vágott fokhagyma v.fokhagymakrém Elkészítés: 5 fej szálára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon /jelen esetben kacsazsíron/ megpároljuk, majd egy mokkáskanálnyi liszttel szórjuk meg. /ne legyen "vastag" a leve./ Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük fehérborssal, curry-porral, sóval, 1-2 leveskockával ízesítjük. Teszünk bele 5 gerezd apróra vágott fokhagymát vagy ennek megfelelő fokhagymakrémet. Kb. 10 percig főzzük. Tanácsok: Kenyeret pirítunk mellé, aki szereti, reszeltsajtot is adhat hozzá. Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető leves. Fotó megtekinthető a naplóm 331. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |